Home | Contact
www.allesovervrijetijd.nlDubaï

Verenigde Arabische Emiraten


Dubaï is een onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten.
Deze zeven emiraten bestaan uit Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.
Het Emiraat Dubai, heeft als hoofdstad; Dubai. Bijna de hele bevolking van dit emiraat heeft zich in de hoofdstad gevestigd. De stad is het toonbeeld van rijkdom en welvaart. De vrije handel van goud heeft hier een groot deel in bijgedragen. De stad heeft de meest moderne en sjieke gebouwen en ook wat betreft recreatie alles te bieden!


Verblijf


Dubai staat vol met nieuwe sjieke en moderne hotels. Camperen of low-budget vakantie vieren zal hier niet lukken. Luxe en rijkdom staan hier centraal. In Dubai vind je zelfs het zevensterrenhotel Burj Al Arab, wat de vorm heeft van een schip en midden op een kunstmatig eilandje staat in de zee. Dit hotel is de bekendste eyecatcher van de stad. De inwoners van Dubai zijn bekend met het toerisme en zullen er alles aan doen om uw verblijf zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
De klant is hier koning en the sky is the limit!

Stappen


Voor een Arabisch land is Dubai redelijk verwesterd. Denk aan kleding, alcohol en werkende vrouwen. Maar qua stapgelegenheid blijft het nog een beetje achter. Dit wordt niet veel in het openbaar gedaan. De bars en clubs zijn binnenin de hotels te vinden.
Trilogy is een van de meest bekende clubs in de stad. Verwacht een westers interieur en muziek. De standaarden liggen daar hoog, er wordt van je verwacht dat je je in stijl kleed.
The Lodge is een club met een enorme dansvloer. Je kan er ook gewoon tafelen. De decoratie is hip en trendy.
Of neem eens een kijkje in 'the apartment'. Een combinatie tussen restaurant en club (donderdag en zaterdag). Minimale leeftijd vanaf 21 jaar en dresscode 'chique-trendy'. Deze plek is superhip, relaxed en dé plaats om te kijken en gezien te worden.

Eten


Vergis je niet in de culinaire hoogstandjes van de Arabische gastronomie.
De Arabische keuken zit vol met smaakvolle ingredienten zoals, verse munt, koriander, lamsvlees, kip, vis, rijst, couscous, pruimen, dadels en natuurlijk nog veel en veel meer.
In dubai kan je allerlei soorten restaurants vinden. Alle nationaliteiten zijn er te vinden.