Home | Contact
www.allesovervrijetijd.nl

Familiepark Oikos in Ruinen - Openingstijden Informatie en BeoordelingDRAKEN IN FAMILIEPARK OIKOS IN RUINEN
In het Drentse plaatsje Ruinen ligt het Familiepark Oikos. In Oikos wonen zowel draken als wolven. Aan de ene kant van het park vind je de draken, aan de andere kant de wolven. En er tussenin is ook genoeg te zien en beleven. Sinds 2009 zijn er weer draken in Nederland, ze hebben zich gevestigd in park Oikos. Je vind er talloze exemplaren, met elk hun eigen karakter, uiterlijk en eigenaardigheden. Hoewel ze behoorlijk groot zijn, soms wel twee en een halve meter hoog, doen ze geen vlieg kwaad en kun je als bezoeker heerlijk struinen in de prachtige tuinen van deze fantasiewereld.JE KUNT ECHTE WOLVEN ZIEN IN FAMILIEPARK OIKOS
Naast draken, zijn er in Familiepark Oikos ook wolven. Er zijn twee roedels. Aan de ene kant de wat schuwe Karpaten wolven uit Slowakije, aan de andere kant de witte Hudson Bay wolven, die wat minder schuw zijn. Beide dieren hebben iets magisch en indrukwekkends. Wel is het zo dat je wat geduld en geluk nodig kunt hebben, wil je de wolven zien. Vooral de Karpaten wolven hebben in het verblijf alle kans zich verborgen te houden voor bezoekers. Zeker met warm weer zijn ze niet bijzonder actief, en zo kan het zijn dat je ze niet treft. Wel is er de mogelijkheid om tegen meerprijs en op afspraak in het verblijf te komen. Zo kun je ook meer te weten komen over de wolven en ze ook daadwerkelijk ontmoeten.
Buiten het bewonderen van de wolven, kun je in dit gedeelte van het park ook nog wat leren over de wereld van de Inuit. Zij leven in hetzelfde gebied als de Hudson wolven, maar jagen hier niet op. De Inuit leven van andere dieren, waarbij ze alles van het dier weten te gebruiken.

EEN LEUK DAGJE UIT MET KINDEREN
De naam familiepark verraad al dat dit park ook gericht is op kinderen. Zij kunnen hun fantasie de vrije loop laten tussen de draken, lekker ravotten op het gras in de grote tuinen, waar ze ook nog diverse spelletjes te vinden zijn. Denk aan een reuzenschaakbord, een damspel, ganzenbord maar ook enkele lachspiegels. Verder is er nog een kleine speeltuin en zijn er wat boerderijdieren. Bij de entree zijn diverse wolven en draken spullen te koop om dit dagje uit af te sluiten met een blijvende herinnering.

POSITIEVE BEOORDELING VAN FAMILIEPARK OIKOS DOOR DE REDACTIE
In augustus 2015 heeft de redactie van Allesovervrijetijd.nl het Familiepark Oikos bezocht. We hadden geen idee wat ons te wachten stond en waren erg nieuwsgierig. De draken tuin is erg vermakelijk om doorheen te lopen, de beschrijving van elke draak is erg fantasievol en ze zijn erg mooi gemaakt. Er lijkt met veel liefde en plezier aan te zijn gewerkt. Wel is het prettig als het mooi weer is, in de stromende regen wordt het iets minder prettig.
Wolven zijn bijzondere dieren, ze spreken tot de verbeelding. Ze zijn verwant aan onze huisvriend de hond, maar wolven zijn wilde dieren. Intelligente, wat schuwe jagers. In veel sprookjes is de wolf niet per se het meest aardige dier, waardoor er enige reserve en misschien wel angst bestaat bij sommige mensen ten opzichte van het dier. Over het houden van wolven in gevangenschap, daar kun je natuurlijk vele discussies over voeren, en die zijn ook gevoerd. Daar wil de redactie verder geen oordeel over vellen. Mocht je er iets op tegen hebben om wolven in gevangenschap te moeten bewonderen, kun je een bezoek aan Park Oikos beter overslaan. Wil je wel eens een wolf van dichtbij bekijken, dan kun je hier zeker eens heen gaan, al moet je zoals eerder gezegd, ook wel wat geluk hebben. Het komt voor dat ze zich niet laten zien en dan zul je het moeten doen met de draken, de Inuit en de diverse spelletjes die het park rijk is, of tegen meerprijs jezelf toegang verschaffen tot de verblijven. De diverse onderdelen van het park zijn op zichzelf allemaal leuk, al voelde het wel een klein beetje als los zand, wat de pret op zich niet mocht drukken. Park Oikos is een leuk familiepark en zeker een bezoekje waard, maar vooral als je in de buurt zit en twee uurtjes iets leuks wilt doen. Na ongeveer 1,5 uur had de redactie alles wel gezien en is huiswaarts gekeerd. Desalniettemin wel een leuke 1,5 uur en de €7,50 entree zeker waard! Voor een kleine prijs, kun je je best een poosje goed vermaken.

Klantvriendelijkheid: +++ (zeer goed)
Geschikt voor kinderen: +++ (zeer goed)
Sanitaire voorzieningen: ++ (goed)
Eten en drinken: ++ (goed)
Rolstoeltoegankelijk: +/- (matig)
----------------------------------------------------
Algemeen eindoordeel: ++ (GOED)
FAMILIEPARK OIKOS OPENINGSTIJDEN

Van 1 april t/m herfstvakantie is Familiepark Oikos geopend volgens onderstaand schema:

Maandag: 10.00-18.00
Dinsdag: 10.00-18.00
Woensdag: 10.00-18.00
Donderdag: 10.00-18.00
Vrijdag: 10.00-18.00
Zaterdag: 10.00-18.00
Zondag: 10.00-18.00
Feestdagen:


OPENINGSTIJDEN REST VAN HET JAAR

Van 1 maart en met 31 maart is Familiepark Oikos alleen geopend op zaterdag en zondag. De openingstijden zijn dan 10.00 tot 17.00 uur.

In de periode van de herfstvakantie tot 1 maart kun je alleen in Familiepark Oikos op afspraak terecht.
OIKOS ADRES EN CONTACT

Achterma 20
7963 PM Ruinen

Telefoonnummer: 0522-474286
Mail: info@parkoikos.nl


PARK OIKOS - TOEGANG

Entree kinderen tot 2 jaar: gratis
Entree vanaf 3 jaar: €7,50
Entree groepen vanaf 15 personen: €7

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.


ROUTE EN PARKEREN

Adres routeplanner: Achterna 20, Ruinen
Parkeren kan gratis voor het museum.


Wolven in Familiepark Oikos