Home | Contact
www.allesovervrijetijd.nl

Museum de Heksehoeve in Appelscha - Informatie en BeoordelingEEN ECHT HEKSENMUSEUM IN APPELSCHA

Sommige mensen hebben nog steeds het stereotype beeld van een heks: een oude, kromme vrouw met een wrat op haar neus die zich bezig houdt met enge betoveringen. In werkelijkheid zijn heksen wijze vrouwen, met veel kennis over kruiden, de natuur en ok, een klein beetje magie! Magie heeft volgens Margarita, de heks van Appelscha, vooral te maken met je eigen intentie, wilskracht en geloof in jezelf. In Appelscha heeft ze achter haar oude boerderij “de Heksehoeve” een echt heksenmuseum ontwikkeld. Hier kunnen bezoekers uit vinden wat er nu wel en niet klopt van de hun beeld over heksen.HEKSENRITUELEN EN WIJSHEDEN IN DE HEKSEHOEVE
Op een prachtig stuk grond in het mooie Appelscha ligt dus De Heksehoeve met daar achter het museum. Verwacht nu niet dat je in een donker gebouw met schimmige beelden komt over toverkollen komt, het heksenmuseum bevindt zich namelijk in de open lucht! Het is een buitenmuseum van ongeveer 1 hectare groot, met prachtige bomen, planten en kruiden, met daarbij een uitleg welke kracht of betekenis ze voor heksen hebben. Tussen die bomen, planten en kruiden vind je 27 echte heksenrituelen die je ook daadwerkelijk kunt uitvoeren. Het zijn eenvoudige dingen die vooral leuk en bijzonder zijn om te ervaren en je ook echt aan het denken kunnen zetten over je eigen leven, je wensen, je intenties. Op diverse plekken heeft Margarita heksenspreuken gezet, wat eigenlijk levenswijsheden zijn. Tijdens het bezoek van de redactie begin augustus 2015, was er een enorm kruidenveld met kronkelpad nog in aanbouw. Dat wil zeggen, het pad dat leidt langs tientallen kruiden was al aangelegd. De bordjes met daarop de kruiden en hun gebruik bij rituelen en gezondheidsklachten, stonden er ook al. De desbetreffende kruiden zelf alleen nog niet. Desalniettemin nu al de moeite waard om langs te lopen.

HET HEKSENMUSEUM - LEUK VOOR KINDEREN
Ook voor kinderen is het heksenmuseum De Heksehoeve een leuk en interessant museum. Ze kunnen er een speurtocht doen met opdrachten en zo een heksendiploma verdienen. Kinderen kunnen onder andere ontdekken wie hun totemdier is, of uitvinden hoe goed hun evenwicht is door over een evenwichtsbalk te lopen. Zo kunnen kinderen in het Heksenmuseum ontdekken dat ze misschien meer kunnen dan ze eigenlijk denken! En uit eigen ervaring kan de redactie zeggen dat het voor volwassenen minstens zo leuk is om deze opdrachten mee te doen!

WICHELROEDE LEREN LOPEN IN HET HEKSENMUSEUM
Op De Heksehoeve kun je ook leren hoe je wichelroede moet lopen. Op een speelse en positieve manier leert de heks van Appelscha elke bezoeker, jong en oud, dat je eigen intentie heel belangrijk is. De overtuiging dat je het kunt. En ze leert je waar dat vandaan moet komen… Het leuke is, wichelroede leren lopen kan iedereen!

HET WINKELTJE VAN DE HEKSEHOEVE
De Heksehoeve heeft ook een winkeltje waar je allerlei leuke dingen kunt kopen. Denk aan edelstenen, kruiden, kaarsen, cadeau artikelen, wichelroedes of een pakket om je eigen toverstaf te maken. Na een bezoek een het heksenmuseum, kun je bijna niet met lege handen naar huis gaan, zeker niet omdat het vriendelijke prijzen zijn. Mocht je trek hebben in een kop koffie of thee, kun je dat hier ook krijgen.

MARGARITA, DE HEKS VAN APPELSCHA
De Heksehoeve wordt geleid door Margarita, ook wel bekend als de heks van Appelscha. Samen met haar partner draagt ze zorg voor het heksenmuseum. Margarita is een solitaire heks en houdt zich al tientallen jaren bezig met goede magie, de natuur en Moeder Aarde. Haar kennis en kunde zet ze in om mensen te helen en genezen.

EINDOORDEEL VAN MUSEUM DE HEKSEHOEVE IN APPELSCHA
Een erg verrassend museum op een prachtige plek. Tijdens het bezoek van de redactie was het mooi weer, wat heerlijk was, maar zelfs met regen is het aangenaam verpozen (en staan er paraplu’s klaar). Door met de rituelen bezig te zijn, ben je erg in het “nu”. Dat alles buiten is, draagt daar erg aan bij. Uitstekend uitje dus als je behoefte hebt aan wat mindfulness! De rituelen zijn niet moeilijk om te doen, maar laten je wel even stil staan bij jezelf. Mocht je daar wat minder behoefte aan hebben, kun je onder het genot van een kop thee, koffie of fris, altijd genieten van de mooie, rustige omgeving aan een van de picknicktafels. Grappig detail is de wc, een ecologisch droogtoilet. Kortom, een fantastisch ervaringsgericht museum, op een bijzondere plek, geleid door prettige, vriendelijke mensen. Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een open houding ga je er beslist een fijne (mid)dag hebben!

Klantvriendelijkheid: ++++
Geschikt voor kinderen: +++
Sanitaire voorzieningen: ++++
Eten en drinken: ++
Rolstoeltoegankelijk: +/-
Algemeen eindoordeel: +++


Trefwoorden: Museum de Heksehoeve | Appelscha | Adres | Beoordeling | Informatie | Openingstijden | Telefoonnummer
Museum De Heksehoeve - Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 12:00-17:00
Donderdag: 12:00-17:00
Vrijdag: 12:00-17:00
Zaterdag: 12:00-17:00
Zondag: 12:00-17:00
Feestdagen:

Heksenmuseum De Heksehoeve in Appelscha is geopend van 2 mei tot 30 augustus en 17 oktober tot en met 1 november. Buiten de openingstijden kun je het museum ook bezoeken, maar dan uitsluitend op afspraak.
Museum De Heksehoeve - Contact en Adres

Drentseweg 46
8426 ES Appelscha
Telefoonnummer: 0516-433365
Mail: info@heksehoeve.nl


Museum De Heksehoeve - Toegang en Bereikbaarheid

Entree volwassenen: €7,50
Entree kinderen: €5 (van 4-12 jaar)

Honden helaas niet toegestaan

Parkeren: gratis voor het museum in de berm.

OV: met het openbaar vervoer is De Heksehoeve redelijk te bereiken. De dichtstbijzijnde bushalte ligt ruim 10 minuten lopen.