Home | Contact
www.allesovervrijetijd.nl

Tiengemeten - Informatie en GegevensWAAR LIGT HET EILAND TIENGEMETEN?
Het eiland Tiengemeten maakt onderdeel uit van de provincie Zuid-Holland. Tiengemeten ligt in het Haringvliet tussen de Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee en het maakt deel uit van de gemeente Korendijk.

TIENGEMETEN - INFORMATIE EN GEGEVENS
Tiengemeten is het enige Zuid-Hollandse eiland dat geen vaste verbinding heeft met het vaste land. Natuurmonumenten is sinds 1997 eigenaar van het gebied en het wordt als natuurgebied beheerd. In het totaal heet Tiengemeten een oppervlakte van 10,5 kmĀ² en er wonen zo'n 10 personen.ZEEUWS-VLAANDEREN - BEREIKBAARHEID PER AUTO EN OPENBAAR VERVOER
Tiengemeten is nog een echt eiland. Het is met het vasteland verboden via een veerdienst met Nieuwendijk op de Hoekse Waard. Alhoewel er auto's mee kunnen op de veerpont, is dit voor toeristen niet toegestaan. Tiengemeten is een namelijk een autovrij eiland. Deze veerdienst vaart het gehele jaar. Bij de aanlegsteiger van de veerdienst is gratis parkeergelegenheid in de omgeving.Per openbaar vervoer kun je een bus nemen naar Nieuwendijk, halte veerdienst.

Zicht op Tiengemeten vanaf de veerpont

TIENGEMETEN - BEZIENSWAARDIGHEDEN EN NATUUR
Het eiland Tiengemeten is in zijn geheel een natuurgebied. Het leent zich uitsteknd om mooie wanelingen te maken. Natuurmonumenten heeft drie wandelroutes uitgezet die vertrekken van het informatiecentrum. Bij de veerhaven is een natuurspeelplaats van 4,5 hectare groot te vinden voor kinderen tussen de twee en twaalf jaar. Naast de speeltuin ligt de Helenahoeve. Hier is het Landbouwmuseum gevestigd en er vlakbij vind je ook het Rien Poortvliet Museum. Het is trouwens mogelijk om op Tiengemeten huifkartochten te maken.

TIENGEMETEN - VERBLIJF EN HORECA
Het is mogelijk om op Tiengemeten te overnachten. Op de uiterste oostpunt van het eiland vind je herberg Tiengemeten, een restaurant met hotelkamers, groepsverblijf en een kleine camping. Op de oostpunt van Tiengemeten vind je twee gerestaureerde woonhuizen die door Staatsbosbeheer verhuurd worden als vakantiewoning. Naast de natuurspeeltuin bij de veerhaven vind je pannenkoekenrestaurant Helenahoeve.