Home | Contact
www.allesovervrijetijd.nl

Zeeuws-Vlaanderen - Informatie en GegevensWELKE GEBIED BESLAAT ZEEUWS-VLAANDEREN?
Zeeuws-Vlaanderen is het meest zuidelijk gelegen deel van de provincie Zeeland. Alhoewel het geen eiland is, grenst Zeeuws-Vlaanderen nergens aan een ander Nederlands gebied. In het zuiden en oosten liggen de Belgische porvincies West- en Oost-Vlaanderen. En in het noorden ligt de Westerschelde en in het oosten de Noordzee. Sinds 14 maart 2003 is er wel een rechtstreekse verbinding tussen Zuid-Beveland in Zeeland en Terneuzen in Zeeuws-Vlaanderen via de Westerscheldetunnel.ZEEUWS-VLAANDEREN - INFORMATIE EN GEGEVENS
Zeeuws-Vlaanderen is het meest Vlaamse stukje Nederland te noemen. Niet vreemd gezien de ligging als een soort van enclave omgeven door België en de zee. Vooral het gedeelte dat aan de Noordzee ligt is populair als vakantiebestemming met de het mooie stranden bij Cadzand, Groede en Nieuwesluis. Hier liggen ook een aantal populaire campings en vakantieparken. Het totale landoppervlak van Zeeuws-Vlaanderen beslaat 875,80 km². De belangrijkste dorpen en steden zijn Breskens, Cadzand, Hulst, Sluis en Terneuzen.

ZEEUWS-VLAANDEREN - BEREIKBAARHEID PER AUTO EN OPENBAAR VERVOER
Zeeuws-Vlaanderen is bereikbaar per auto via de Westerscheldetunnel, provinciale weg N62, De tunnel verbindt Ellewoutsdijk op Zuid-Beveland met Terneuzen op Zeeuws-Vlaanderen. Als je met het openbaar vervoer komt ben je afhankelijk van busverbindingen. Er is namelijk geen treinverbinding met Zeeuws-Vlaanderen.

Belfort van Sluis

ZEEUWS-VLAANDEREN - BEZIENSWAARDIGHEDEN EN ATTRACTIES
De populairste attractie in Zeeuws-Vlaanderen zijn zonder twijfel de stranden aan de Noordzee tussen Cadzand en Breskens. Hier concentreert zich ook de toeristische activiteit. De rest van Zeeuws-Vlaanderen heeft over het algemeen een zeer rustig en landelijk karakter met uitzondering van een aantal industriële gebieden rond Terneuzen en Sas van Gent.

STADJES EN DORPEN IN ZEEUWS-VLAANDEREN
Cadzand is de populairste badplaats van Zeeuws-Vlaanderen en eigenlijk helemaal bedoeld voor toeristen. Sluis, Hulst en en Hulst zijn mooie vestigsteden die een bezoek meer dan waard zijn. Sluis en Hulst zijn ook populair bij het winkelende publiek. Het dorpje Philippine, alhoewel niet gelegen aan zee, is bekend als mosselstadje. In Breskens vind je de bijzondere zwart-witte vuurtoren, gelegen aan het strand. Terneuzen is met zo'n 25.000 inwoners de grootste plaats van Zeeuws-Vlaanderen.

NATUUR IN ZEEUWS VLAANDEREN
Voor de natuurliefhebber is een bezoek aan het Zwin, een duin- en schorrengebied in het uiterste westen van Zeeuws-Vlaanderen op de grens met België, een bezoek meer dan waard. In het uiterste oosten ligt Verdronken Land van Saeftinghe een bijzonder schorrengebied in het uiterste oosten van Zeeuws-Vlaanderen.